Pereiti prie pagrindinio turinio

Viskas, ką turi žinoti
Apatinių skalbimo vadovas

Viskas, ką turi žinoti Apatinių skalbimo vadovas
Apatinių skalbimo vadovas300

Pakalbėkime apie tai, kas dažnai būna nutylima — kaip prižiūrėti apatinius drabužius, kad jie tarnautų ilgiau. Taip, jie reikalauja ypatingo dėmesio ir yra tam tikri būdai kaip reikėtų apatinius skalbti, kad jie būtų švarūs ir ilgaamžiški.

Tinkamai atskirk skalbinius

Skirk šiek tiek laiko atrinkti apatinius drabužius nuo kitų drabužių, kuriuos planuoji skalbti, nes juos paprastai reikia skalbti skirtingose temperatūrose. Tada surūšiuok apatinius drabužius pagal spalvą: tamsius – su tamsiais, spalvotus – su spalvotais, o baltus – su baltais.

Viskas, ką turi žinoti Apatinių skalbimo vadovas

Pasirink švelnią skalbimo priemonę

Rinkis skalbimo priemonę, ant kurios užrašyta, kad ji yra švelni arba minkšta, o ne cheminė; tai bus labiau naudinga ir tau, ir tavo apatiniams drabužiams. Paprastai juose nėra stiprių cheminių medžiagų, pavyzdžiui, baliklių, fosfatų ar fermentų, kurie gali pažeisti ir suardyti tam tikrus audinius, tačiau vis tiek atliks savo darbą.

Viskas, ką turi žinoti Apatinių skalbimo vadovas

Pasirink tinkamą temperatūrą

Skalbiant aukštesnėje temperatūroje geriau panaikinamos bakterijos, todėl rinkis 60°C temperatūrą apatinių skalbimui. Jei tavo apatiniai yra pagaminti iš švelnios medžiagos, skalbk 40°C temperatūroje.

Viskas, ką turi žinoti Apatinių skalbimo vadovas

Kitos gudrybės ir patarimai

Prieš skalbiant būtinai patikrink priežiūros etiketę, kaip geriausiai prižiūrėti audinį. Dėmių priežiūrai rinkis gelinę dėmių šalinimo priemonę, nes ji labai efektyviai įsigeria ir yra švelnesnė. Iš anksto paruošk drabužį specialia dėmių šalinimo priemone tik ant dėmių, ir tada drabužį išskalbk. Džiovink apatinius drabužius ore, kad jie išlaikytų formą, spalvą ir elastingumą. Be to, taip džiovinant geriau tausojama planeta ir tavo sąskaitos už elektrą.