Pereiti prie pagrindinio turinio

Mes mylime madą.
Mes mylime savo planetą.

Mūsų indėlis
Tikime, kad verslas turi daryti teigiamą poveikį aplinkai ir sąžiningai elgtis su visais žmonėmis. Todėl siekiame, kad mūsų verslas darytų kuo daugiau teigiamo poveikio viskam, kas yra aplinkui. Ieškodami sprendimo, daugiausia dėmesio skiriame trims sritims: į tvarumą orientuotiems gaminiams, žiedinei veiklai ir aplinkos poveikiui.
Į tvarumą orientuotos prekės
Nė vienas prekė nėra 100 % tvari. Tačiau manome, kad daugelis gaminių yra geresnis pasirinkimas nei įprastiniai variantai. Savo parduotuvės funkcijomis siekiame suteikti klientams galimybę priimti pagrįstus sprendimus dėl apsipirkimo, atsižvelgiant į produktų poveikį aplinkai ir socialinį poveikį.
Apsiperkant ieškok mūsų tvarumo simbolių
Įkvėpimo ieškok mūsų tvarumo kategorijoje.
Naudojantis mūsų filtrais pasirink prekes, kurių tvarumui teikiama pirmenybė.
Apsiperkant paspausk simbolį, kad pamatytum gaminio tvarumo santrauką.
Dar daugiau informacijos apie prekės medžiagą, gamybą ir sertifikatus rasi išsamiame prekės puslapyje tvarumo skiltyje.
Žiedinis principas
Žiedinės mados iniciatyvomis siekiame prailginti gaminių naudojimo laiką ir sumažinti atliekų, susidarančių gaminant ir dėvint drabužius, kiekį. Siekdami palengvinti vartotojų įpročių keitimą, mūsų „Second Love“ asortimente siūlome mados iš pirmų rankų alternatyvas: dėvėtų ir perdirbtų drabužių variantus.
Perdirbimo asortimentas
Mūsų pėdsakas
Nuolat matuojame savo aplinkosauginį pėdsaką ir atitinkamai tobuliname savo analizę. Remdamiesi įgytomis žiniomis, nustatome tikslus, kaip sumažinti savo poveikį aplinkai, bendradarbiaujame su partneriais, kad pasiektume patobulinimų, ir kasmet ESG ataskaitoje informuojame apie savo pažangą.
Atrask mūsų korporacines nuostatas
Mūsų finansiniai 2022/2023 metai skaičiais
2022/2023 finansiniais metais sumažinome savo e. prekybos operacijų išmetamųjų teršalų intensyvumą iki 1,20 kg CO₂e vienam užsakymui, t. y. pagerinome išmetamųjų teršalų efektyvumo rodiklį, palyginti su bazinių 2020/2021 metų verte – 1,31 kg CO₂e. Be to, lyginant su 2020/2021 m. baziniais metais, 53,7 proc. sumažinome pagal 1 ir 2 aprėptį išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, taip patvirtindami savo įsipareigojimą mažinti anglies pėdsaką. Galiausiai iki 54,4 proc. padidinome verslo partnerių, turinčių mokslu pagrįstus aplinkosauginius tikslus, procentinę dalį. Šie pasiekimai atspindi mūsų nuolatines pastangas teikti pirmenybę tvarumui ir mažinti poveikį aplinkai.
Kaip gali prisidėti?
Tai taip paprasta, kaip sumažinti vartojimą, rinktis sąmoningesnius sprendimus, rinktis žiediškumą priimant kasdienius sprendimus ir rūpintis mėgstamais drabužiais, kad prailgintumėte jų tarnavimo laiką. Peržiūrėk mūsų puslapį „Mylėk savo garderobą“, kuriame rasi paprastų ir kūrybiškų priežiūros patarimų.
Būti sąmoningam
Yra daugybė būdų, kaip apsipirkti sąmoningiau – nuo kapsulinio garderobo kūrimo iki perdirbtos, naudotos ar tvaresnės mados pasirinkimo. Pasirinkimas yra begalinis. Rinkis prekių ženklus, kurie puoselėja tavo vertybes, ir pirk norint kuo ilgiau naudoti savo daiktus.
Drabužių priežiūra
Tinkama priežiūra padės drabužiams tarnauti ilgiau. Tai gali būti labai paprasta – laikytis priežiūros etiketėje pateiktų nurodymų, skalbti daiktus rečiau ir šaltame vandenyje. Susirask gerą siuvėją ir neišmesk drabužių. Suteik jiems galimybę gyventi antrą gyvenimą.
Prisijunk prie žiedinio judėjimo
Yra keletas būdų, kaip suteikti drabužiams antrą gyvenimą, pavyzdžiui, pakeisti jų paskirtį ar perdirbti, imtis „pasidaryk pats“ projektų, parduoti ar paaukoti juos geram tikslui. Taip pat gali apsvarstyti galimybę keistis drabužiais su draugais.